Teknolojinin sürekli ilerlemesi, internetin artık cebimize kadar girmesi eğitimde bu yeniliklerin de kullanımını zorunlu hale getiriyor. Asetat kağıtlarına yazılıp tepegöz makinesi ile perdeye yansıtılma devri ya da teksir baskı ile öğrencilere ders notu dağıtma devri gerçekten sonlandı. Belki de son cümlede kullandıklarımız eğitim materyallerini son görenler artık öğrenci dahi değil.

Tüm bu materyaller artık yeniliklere açık şekilde daha uygulanabilir ve daha pratik bir halde karşımıza çıkıyor. Web siteleri, mobil uygulamaları çok hızlı bir şekilde hayatımıza girdi ve çok olumlu sonuçlar doğurdu. Özel ders veren öğretmenler ile sınırlı olmamak ile birlikte tüm öğretmenlerin kullanabileceği bazı Web 2.0 araçlarını kısaca sizler ile paylaşmak istedik. Bu araç ve uygulamaları kullanarak harika eğitim materyalleri hazırlayabilir, dersler için farkındalığın üst düzeyde olmasına katkı sağlayabilirsiniz. Haydi başlayalım.

Online Quiz Uygulaması Kahoot

Çevrimiçi quiz uygulaması olan kahoot, yılda milyarlarca kez oynanan dünyanın en popüler öğrenme oyunlarındandır. İster okulda, ister özel ders verirken işlediğiniz konuların öğrencilerin anlama düzeyini ölçmek için online test hazırlayabilirsiniz. Uygulamanın eğlenceli olması öğrenciler için dikkat çekici olacağından oyun oynarken öğretmeyi başarabilirsiniz. Öğrencileriniz eğlenirken, siz de onların öğrenme sevilerini ölçebilir ve değerlendirme çalışmalarını yapabilirsiniz.

Kahoot sitesi : www.kahoot.com 

Prezi

Powerpoint haricinde slayt hazırlayacak alternatif bir program mı arıyorsunuz. Prezi sizin için biçilmiş bir kaftan. İnanılmaz görsellik ve efekt kalitesi ile ön plana çıkmaktadır.

Prezi : www.prezi.com 

Baiboard

Baiboard, sayısal derslerde kullanabileceğiniz oldukça kullanışlı bir sanal tahta uygulamasıdır. Öğrencileriniz ile birlikte kullanabileceğiniz internet üzerinden farklı konumlarda bağlanarak birlikte soru çözmeniz mümkündür.

Baiboard sitesi : www.baiboard.com

Piktochart

Derslerinizde kullanmak üzere etkileyici ve çok kaliteli infografikler hazırlamak için kullanılan piktochart programı ile eğitim materyallerinde farkındalık yaratmanız mümkün.

Websitesi : www.piktochart.com

Canva

Özel ders verirken kullanacağınız görsel eğitim materyallerinizi zenginleştirmeniz için olmazsa olmaz sitelerden birisidir. Canva ile öğretmenler için sınırsız ücretsiz kullanımınız da mümkün.

Sitesi : www.canva.com

Gerçekten işinize yarayacak birçok web 2.0 araçları mevcut. İsmini daha anmadığımız diğer interaktif uygulamalar ile araçlar için size gencbeyinler sitesini ve instagram adresini öneriyoruz. Mutlaka takip edin ve uygulama videolarınız izleyin. 

Daha önce yayınlamış olduğumuz İlk Defa Özel Ders Veren Hocalar Nelere Dikkat Etmelidir? Makalemizi okumanızı öneriyoruz.