Velisi olarak öğrenci olan çocuğunuzun derslerde geri kaldığını düşündüğünüzde yapmanız gereken ilk şey tabii ki bu gerçekle yüzleşmek olacaktır. Bu durumda öncelikle bir zaman planlaması yapmalı ve çocuğunuzun geride kalmasının olası sebeplerini irdelemelisiniz. Bu açıdan bakıldığında anne ve babanın evdeki öğretmen rolü ile bu eksiklikleri kapatmalıdır. Unutmayın öğrencinizin yakınındaki ve ilk öğretmeni sizlersiniz.

Anne ve babalar çocuklarının ders eksikliğini anladıklarında birkaç yoldan birini seçmek zorunda kalacaktır. Eğer dersleri kendileri anlayabiliyor ve öğretme yetenekleri varsa çocuğuna bu ders konularını özel ders öğretmeni gibi kendileri anlatarak açığın kapanmasına yardımcı olabilir.

Öğrenci velileri, bilmedikleri bir ders olduğunda öğrencinin kullandığı kaynakları kullanarak ya da internet üzerindeki kaynaklardan faydalanarak bu ders konularını öğrenebilirler ve sonrasında da çocuklarına bu konuda destek olabilirler.

Özellikle anne ve babası çalışan öğrencilerin velileri için bu durum yukarıda bahsedildiği gibi kolay olmayacaktır. Çünkü gerçekten zaman sorunu yaşayan aile bireyleri yukarıda bahsettiğimiz durumlar için bu işler zaman ayırmayı profesyonellere bırakmak zorunda kalacaktır.

Zaman sorunu yaşayan ya da ders konularının kendini aşması durumunda başka fırsatı olmayanlar için bu işi profesyoneline bırakmak en doğru seçim olacaktır. Böyle bir durum ile karşılaşıyorsanız, özel ders öğretmeni nasıl bulurum kaygısına kapılmadan sitemizde yer alan yüzlerce özel ders ilanları ile öğrencinize en uygun özel ders hocasını bulabilirsiniz.

Ancak özel ders öğretmeniniz ile anlaştığınızda tüm sorumluluğunuz bitmeyecektir. Ebeveyn, özel ders öğretmeni ve özel ders öğrencisi arasında koordinasyon olması öğrencinin başarısı için oldukça önemlidir. Koordinasyon halinde olan bu üçlü ile özel dersin etkinliği artarken, özel ders alan öğrenci kendine daha fazla güven duyabilir hale gelecektir. Anne ve baba özel ders öğretmeni ile sürekli olarak iletişimde olmalı ve öğrencinin gelişimini sürekli takip etmelidir.

Siz de çocuğunuzun eksik olduğu konular için özel ders aldırmak istiyorsanız; sitemizde yer alan özel ders veren öğretmenler tarafından hazırlanan ilanlara ve öğretmen profillerini inceleyerek özel ders almaya başlayın.  

Sitemizde daha önce yayınladığımız Özel Ders Alan Öğrencinin Velisi Nelere Dikkat Etmelidir? İsimli yazımızı da mutlaka okumalısınız.