Sayısal derslere çalışmak diğer sözel derslere çalışmaktan biraz farklılık gösteriyor. Sayısal derslerden kastımız sizin de tahmine edeceğiniz üzere; matematik, biyoloji, fizik ve kimya gibi dersler. Bir çok öğrencimiz bizlere sayısal derslere nasıl çalışmak gerekiyor şeklinde sorular gönderiyor. Biz de onlar için kısaca açıklama gereği duyduk.
Hepimizin bildiği üzere, matematik dersinin sözel kısmı çok kısadır. Bu nedenle de matematik dersini bireysel olarak çalışmak herkes için güçtür. Bu nedenle diğer derslerde de olduğu gibi öncelikle dersi derste çok iyi dinlemelisiniz. Derste anlatılan kuralları kavramadan soruları çözmek pek kolay olmayacaktır. Bu nedenle, matematik dersinde öncelikle kuralları öğrenmelisiniz. Daha sonra ise örnek soruları incelemeniz gerekmektedir. Bunlar yapıldıktan sonra bol bol soru çözmeniz gerekmektedir.
Geometri dersinde yorum ve bakış açısı gerekmektedir. Bu nedenle çok fazla soru çözerek, pratik arttırmalı ve bakış açınızı geliştirmelisiniz. Tüm bunlardan sonra şekillerden hayal edebilmeniz ve çözüm yolları üretmeniz kolaylaşacaktır. Geometri dersinde ve matematik dersinde işleniş sırasına göre dersleri çalışmanız önerilir. Özellikle geometri dersinde konular birbiriyle daha fazla ilişkilidir.
Sayısal dersler arasında sayılmasına rağmen Biyoloji dersi çok fazla sözel içeriğe sahiptir. Bu nedenle Biyoloji dersine ait sınav soruları çok büyük oranda bilgi soruları içerir. Diğer sayısal derslere nispeten daha az muhakeme sorusu vardır. Bazen öğrencilerimiz, biyoloji dersinde özellikle çok fazla latince terim olmasından dolayı dersten korkabilirler. Ancak dikkatli ders dinlemek ve ardından sistemli bir şekilde ders çalışmanız halinde üstesinden gelemeyeceğiniz bir ders değildir Biyoloji Dersi. Bu nedenle diğer sözel derslerde olduğu gibi Biyoloji dersinde düzenli bir şekilde not tutmanız işinizi kolaylaştıracaktır.
Kimya dersi ise konular arasında bağlantıları açık ve net bir şekilde görebileceğiniz derslerden birisidir. Her ünite bir önceki ünite ile doğrudan ilişkilidir. Bu nedenle sistemli ders çalışmak ve sırası ile konuları takip etmek oldukça önemlidir. Çözümlü örnekler konuyu anlamanız için hayat kurtarıcı özelliklere sahiptir. Mutlaka benzer sorular ile kendiniz de soru çözmeyi deneyiniz. Sınava hazırlık için önceki yıllarda çıkmış soruları incelemeniz hangi konuların dikkat etmeniz gerektiği konusunda size önemli ölçüde fikir verir. Kimya dersinde formül ezberleyeceğiniz gibi, derste kullanılan formüllerin mantığını kavramak işinizi kolaylaştırır.
Öğrencilerimizin en çok zorlandığı, Fizik dersinde başarılı olmak için diğer derslere nazaran daha fazla çalışmayı gerektirir. Ders öncesi konuyu incelemeniz size fayda sağlar. Derste öğretmenin işlediği konuyu mutlaka dikkatle dinleyin. Sonrasında ise derste çözülen soruları mutlaka bir kez daha çözün. Konuyu pekiştirmek adına size fayda sağlayacaktır.
Tüm sayısal derslerde okulda kullanılan kaynakların dışında farklı kaynaklara yönelmeniz bakış açınızı geliştirecektir. Tüm bunların yanında sitemizden özel ders veren öğretmenler arasından uygun bir öğretmene ulaşarak özel ders desteği alabilirsiniz.
Bir önceki konumuzda “Bir Özel Ders Saati Kaç Dakikadır?” konusunu işledik, ilginizi çekebilir.